Robert Herder K-Serie
De K-Serie van Robert Herder onderscheid zich met een aantal buitengewone product eigenschappen. De serie omvat... zowel roestvrij staal als carbon staal messen. Uitzonderlijk hieraan is dat de roestvrijstalen variant een hardheid van 60 HRC heeft en de carbonstalen variant zelfs een hardheid van 61,5 HRC. Het roestvrijstalen lemmet is gemaakt van staal met een koolstof gehalte van 0,7% en een chroom gehalte van 14,5% voor de roestwerende eigenschappen. Hiermee heeft het staal een lange levensduur en blijft lang scherp. Daarmee benaderd het staal de duurzaamheid van carbonstaal en is tegelijkertijd roestvrij.
Vanwege het hoge koolstof gehalte is het wel mogelijk dat het staal enigszins van kleur kan veranderen, dit is een typische eigenschap van dit materiaal.
De carbonstalen variant bevat minimaal 1% koolstof waardoor een hogere hardheid van 61,5 HRC bereikt kan worden, dit is aanzienlijk hoger dan het standaard carbonstaal met een hardheid van 57/58 HRC wat we bij de standaard carbonstalen messen van Robert Herder zien.
Het lemmet van de K-Serie is geslepen volgens de "Kesselschen Walkschliff", een vorm van Solinger "dünnschliff" waarbij het lemmet niet op de voorkant maar op de zijkant van de slijpsteen geslepen wordt, hierbij wordt het lemmet op een breder vlak rond geslepen. Het resulteert in een iets bol lopend lemmet wat zeer dun en langdurig scherp geslepen kan worden zonder stabiliteit te verliezen. Er zijn slechts enkele slijpers wereldwijd die deze slijpmethode beheersen en het duurt jaren voor zij deze meester zijn.
Met deze serie heeft u een uniek en zeer duurzaam product in handen wat met goed gebruik en onderhoud een leven lang snijplezier levert!