Onze gietijzeren RUSTICA pur past prachtig in een keuken met een stoer karakter. En de stoere uitstraling merk je gelijk in het gebruik.
De pan staat stabiel en stevig op het fornuis en heeft een bodemdikte van maar liefst 13mm met een Xylan antiaanbaklaag. Het vlees en ander voedsel wordt perfect knapperig. De combinatie van de structuur van de bodem en de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je weinig olie of boter hoeft te gebruiken. Ook zit het vet vooral in de honingraat van de bodem en ligt het eten daar niet in. Dit is een meer gezonde vorm van voedselbereiding en zorgt ervoor dat het lekker krokant wordt.
Het rustieke houten handvat is bestand tegen een temperatuur van max. 120 °C en wordt niet heet.
Wij raden aan de pan voor het eerste gebruik met een klein beetje water kort uit te koken. Daarna met milde zeep en water reinigen en dan kan het optimale koken beginnen!
De pan is vaatwasmachinebestendig. Maar we adviseren de pan met de hand te reinigen, dit zorgt voor een langere levensduur voor zowel de pan als het handvat.