Genieten van traditie
Bijna geen enkel gerecht verbetert de tafelgenootschap meer dan een fondue. Vorken en gesprekken kruisen elkaar in het midden van de tafel. Kaas wordt gesmolten, filets worden gekookt, verhalen worden verteld en geschreven. Dit spektakel fascineerde Herbert al Seibel (oprichter van het merk Mono) in de jaren zestig toen hij de eerste Mono Fonduesets ontwikkeld. Twee generaties en 50 jaar later zet Mono deze traditie nog steeds voort.
Ontworpen in Berlijn, gemaakt in Duitsland
De Mono Fondue is een echt middelpunt, gemaakt door de ontwerper Mark Braun, die de re-editie al heeft ontwikkeld van het Mono Ring-bestek met zijn Berlin Studio in 2018. Met de Mono Fondue slaagt hij erin een buitengewone combinatie te creëren van kracht en lichtheid. De solide gietijzer geëmailleerde pot zweeft letterlijk boven de tafel en wordt veilig ondersteund door een fijne draadconstructie. De Mono Fondue verbergt aan de binnenkant een goed doordachte zachte curve, welke voor voordelen zorgt tijdens gebruik en bij de reiniging na gebruik.
Eén fondue voor iedereen
Met Mono Fondue kunnen alle fonduetypen eenvoudig tegelijkertijd worden gemaakt. De warmtegeleiding en warmteopslag van de gietijzeren pot zijn ideaal voor kaasfondue, evenals fondue bourguignonne (vet) en chinoise (bouillon). Voor vleesfondue, kan de meegeleverde roestvrijstalen ring op de rand worden geplaatst om spatten te voorkomen. De sterke emaillen binnenkant is krasbestendig en maakt schoonmaken eenvoudiger. Bij elkaar passende fonduevorkjes zijn verkrijgbaar van de Mono A en Mono Ring-serie. Dankzij de verschillende kleuren van de Mono Ring fonduevorken vergeet je niet welke van jou is.