Artikelomschrijving
Deze professionele koks-en keukenmessen, ontworpen door Ralph Krämer zijn elegant, ergonomisch en extreem scherp. De Mestro-serie heeft de perfecte mesmaat en mesvorm voor elke taak.
De gedachte om brood zo gemakkelijk te snijden als boter is een van de wow-momenten van het leven. De speciale karteling van het Panado broodmes maakt dit mogelijk. Lichte druk, een eenvoudige snijbeweging en het mes snijdt precies en bijna gewichtloos door het brood. Smeer wat boter op de vers gesneden plak met het Burrado botermes en je bent op wolk negen.
Het snijden van geroosterd vlees was vroeger een kunst. Het werd net als dansen en schermen geleerd. Deze kunst culmineerde in het in stukken snijden van gevogelte in de lucht, uitgebalanceerd aan het einde van een vleesvork. Anders zou het gebruik van de Pott-gebruiksvoorwerpen er aantrekkelijker uitzien. Waneer hedendaagse voedselkenners deze hulpmiddelen echter daadwerkelijk aan hun tafel gebruiken, doen ze veel meer dan alleen hun eetervaring verbeteren.
Vroeger stond Parmezaanse kaas buiten Italië alleen bekend als geraspt en voorverpakt.
Toen, in 1992, introduceerde Pott het Parmezaanse kaasmes Picado, en kaasliefhebbers kwamen te weten hoe goed deze harde kaas echt is wanneer deze vers van het wiel of de plak is afgebroken. In de loop van de tijd is Formado ontwikkeld om de ervaring van het eten van kaas te verbeteren.
Het Mono Pott PANADO broodmes bestaat uit roestvrijstaal en heeft een lengte van 32,5 cm.